Ανάπτυξη mobile εφαρμογών του Noesis - 27/8/2015

Σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν δύο mobile εφαρμογές για το Μουσείο Τεχνολογίας και Κέντρο Διάδοσης Επιστημών "Νόησις" στη Θεσσαλονίκη.

Η mobile εφαρμογή Περιήγησης στο Ψηφιακό Μουσείο επιτρέπει στους χρήστες την απομακρυσμένη πλοήγηση στα αντικείμενα του μουσείου, από όπου κι αν βρίσκονται. Τα εκθέματα εντοπίζονται κατηγοριοποιημένα σε συλλογές και εμφανίζονται με όλες τις συνοδευτικές τους πληροφορίες (γενικές πληροφορίες, φυσικά χαρακτηριστικά, ιστορία, βίντεο, φωτογραφίες κλπ). Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για νέα και εκδηλώσεις, καθώς επίσης και να συνδεθούν στο λογαριασμό τους ώστε να αποθηκεύσουν αντικείμενα στα "Aγαπημένα" τους ή να τα μοιραστούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κατεβάστε την εφαρμογή από το appstore, το playstore και το windows apps σύντομα.

Η mobile εφαρμογή Εικονικού Οδηγού Μουσείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά στις εγκαταστάσεις του "Νόησις" για να βοηθήσει τους επισκέπτες στην φυσική τους πλοήγηση στο χώρο. Σαρώνοντας τον κωδικό QR σε ένα έκθεμα, είτε φωτογραφίζοντάς το, είτε εισάγωνοντας τον 5ψήφιο κωδικό του στην εφαρμογή, εμφανίζεται η περιγραφή του και το συνοδευτικό υλικό (εικόνες, ήχος, βίντεο). Ταυτόχρονα, η εφαρμογή προτείνει κοντινά εκθέματα στους επισκέπτες, διαβάζοντας τη θέση τους στο χώρο μέσω τεχνολογίας γεωεντοπισμού.

Κατεβάστε την εφαρμογή από το appstore, το playstore και το windows apps.

Τέλος, το πακέτο εφαρμογών του Νόησις περιλαμβάνει και μια εφαρμογή web για infokiosks με οθόνες αφής στο χώρο του μουσείου. Τα infokioks βοηθούν τους επισκέπτες να εξοικειωθούν εύκολα με το χώρο, τα αντικείμενα και τις τρέχουσες δράσεις και εκδηλώσεις του Μουσείου, ώστε να προγραμματίσουν και να επωφεληθούν στο μέγιστο από την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του "Νόησις".
 
Από την πλευρά τους, οι διαχειριστές μπορούν να διαχειρίζονται εύκολα το περιεχόμενο όλων των εφαρμογών από το ίδιο περιβάλλον διαχείρισης, με τη βοήθεια της πλατφόρμας Citron2CMS της Altanet.

Επιστροφή