150% αύξηση τζίρου και 250% αύξηση κερδών προ φόρων για την εταιρική χρήση του 2013 - 29/7/2014

Η Altanet, η καινοτόμος εταιρεία πληροφορικής στους τομείς του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (eBusiness), του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (eCommerce), της Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management) αλλά και του Ψηφιακού Πολιτισμού (eCulture), ανακοινώνει τα αρχικά αποτελέσματα για την χρήση 2013 (31/12/2013).

•      Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 143% στα €1,8 εκατομμύρια (2012: €0,74 εκατομμύρια)
•      Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 258% στις €128,7 χιλιάδες (2012: €35,9 χιλιάδες)
•      Ο τραπεζικός δανεισμός μηδενίσθηκε (2012: €19,6 χιλιάδες) 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Altanet, Χριστόφορος Νικολόπουλος σημείωσε για τα αποτελέσματα: 

“Το 2013 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για την εταιρία μας αφού περάσαμε το  φράγμα του €1 εκατομμυρίου (κοντέψαμε και τα €2) στον κύκλο εργασιών μας αλλά και τις €100 χιλιάδες σε κέρδη προ φόρων, ενώ το ίδιο διάστημα μηδενίσαμε και τον τραπεζικό μας δανεισμό.

Πραγματοποιήσαμε περισσότερες Citron2CMS εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρχίσαμε ένα νέο έργο με το Υπουργείο Οικονομικών - Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμιση της φοροδιαφυγής και ξανασχεδιάσαμε ένα Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εργαστηρίου (Laboratory Management Information System) για ένα μεγάλο πελάτη του ιδιωτικού τομέα. Γενικά, όταν κάποιες άλλες εταιρίες του χώρου "κολλήσαν" στην κρίση, εμείς συνεχίσαμε να προχωράμε μπροστά και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν.

Αν και θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε τα ίδια αποτελέσματα και το 2014, τα πρώτα σημάδια είναι αρκετά ενθαρρυντικά με δύο κατακυρωτικές αποφάσεις  διαγωνισμών ψηφιακού πολιτισμού να έρχονται προς το μέρος μας και νέοι πελάτες του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα να μας επιλέγουν για συνεργάτες. Όσο για τον τομέα της τεχνολογίας, μια νέα έκδοση (5.5) του Citron2CMS θα είναι έτοιμη το 3ο τρίμηνο του έτους με μεγάλες αλλαγές και βελτιώσεις τόσο στη λειτουργικότητα όσο και στην αισθητική. Ακόμη και το site της εταιρίας μας (www.altanet.gr ) άλλαξε όψη, έγινε πιο φρέσκο με χρήση τεχνολογιών Responsive έτσι ώστε να είναι πλοηγήσιμο και από όλες τις έξυπνες φορητές συσκευές."

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Εύα Γκαλαϊτση στο 2310515555 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας στο www.altanet.gr.

Σημείωση:

Η Altanet Α.Ε. είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία πληροφορικής στους τομείς του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (eBusiness), του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (eCommerce) και της Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management). Από την ίδρυση της το 1998, μέχρι σήμερα, ο βασικός στόχος της Altanet παραμένει η ανάπτυξη και διαρκής βελτίωση προϊόντων λογισμικού προστιθέμενης αξίας. Ως αποτέλεσμα, η Altanet διαθέτει δυο εμπορικές πλατφόρμες λογισμικού που είναι η ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού επιχειρείν Citron2CMS και η πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακού αποθέματος Citron2DAM, οι οποίες μετρούν εγκαταστάσεις σε σημαντικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και κομβικούς φορείς του δημοσίου.
 

Επιστροφή